20140904 101337

Στο κατάστημα βιολογικών προϊόντων «Βιοήλις» ο καταναλωτής μπορεί και πρέπει να είναι σίγουρος ότι τα προϊόντα που διαθέτουμε έχουν καλλιεργηθεί και συσκευαστεί με βάση τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα.  Ιδιοκτήτης του «Βιοήλις» είναι ο Θοδωρής Βασιλόπουλος, πτυχιούχος τεχνολόγος γεωπόνος στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του ΤΕΙ Ιονίων, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για την ανάδειξη του πλούτου της Ηλειακής γης και της βιολογικής καλλιέργειας. Η αγάπη του άλλωστε για τα βιολογικά προϊόντα τον οδήγησε στην δημιουργία του πρώτου καταστήματος βιολογικών στην Αμαλιάδα. Επίσης από το 2004 μέχρι και σήμερα ασχολείται με την οργάνωση ενός αγροκτήματος πρότυπου βιολογικής γεωργίας  για την παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία των παραγόμενων βιολογικών προϊόντων με την διακριτική επωνυμία "BIOILIS".
Ναυαρχίδα της Bioilis είναι το εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας, Κορωνέικης ποικιλίας, ονομαστής για τα αντιοξειδωτικά και γευστικά χαρακτηριστικά της. Παράγεται με μεράκι χωρίς καμία χημική πρόσμιξη και είναι πιστοποιημένο από τον οργανισμό ελέγχου βιολογικών προϊόντων.
Το πρώτο λάδι της ελιάς που συλλέγεται από τον άγουρο ελαιόκαρπο, το αγουρέλαιο BIOILIS, είναι ένα λάδι ανώτερης ποιότητας. Συλλέγεται από τις καλύτερες ελιές και γι’ αυτό συνδυάζει την ανώτερη γεύση με την υψηλή βιολογική αξία.
Τα προϊόντα που παράγονται από την BIOILIS και τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε και από το κατάστημα μας είναι επίσης οι βρώσιμες ελιές, η κορινθιακή σταφίδα, τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια βαλένθια, μέρλιν, σαγκουίνι, ναβαλίνα, γκρέϊπφρουτ και μανταρίνια), τα κηπευτικά θερμοκηπίου (πατάτα ανοιξιάτικη και φθινοπωρινή, τομάτα, μπάμιες, κολοκυθάκια, μαρούλια) και τα σιτηρά (μαλακό και δίκκοκο σιτάρι). Παράλληλα γίνεται πιλοτική καλλιέργεια λαστής τομάτας.

Συνεταιρισμός Βιοήλις

Οι μακροχρόνιες σπουδές του πάνω στη βιολογική καλλιέργεια και η κατάλληλη εκπαίδευσή του για το στήσιμο και την οργάνωση αγροκτήματος πρότυπου βιολογικής γεωργίας P11407771έδωσαν τα εφόδια στον Θοδωρή Βασιλόπουλο για την ίδρυση το 2007 του αγροτικού συνεταιρισμού βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και περιχώρων «Βιοήλις». Ήδη έχει καταφέρει να ενώσει τους αγρότες της περιοχής που ασχολούνται με την βιολογική καλλιέργεια και μαζί να πορευτούν προς τη σωστή διαχείριση προϊόντων.
Ο σκοπός της ίδρυσης του συνεταιρισμού ειναι να υποστηρίζει και να βοηθά τα μέλη του να αναπτύξουν τον τομέα της βιολογικής γεωργίας με ορθό  προγραμματισμό και σχεδιασμό ώστε να μπορούν να διαθέτουν και να τυποποιούν τα προϊόντα τους, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα της πολύτιμης πρώτης ύλης στο ακέραιο. «Η γη της επαγγελίας» όπως αποκαλείται, ο πολύπαθος απο πυρκαγιές,  Νομός Ηλείας αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια τον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας με αλματώδεις ρυθμούς.
Για την παραγωγή και την επεξεργασία των βιολογικών προϊόντων δημιουργήθηκαν κατάλληλες υποδομές στη συνοικία Τσαφλέϊκα- Πανόραμα που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά του Δήμου Ήλιδας, μακριά από τη μόλυνση των σύγχρονων μεγαλουπόλεων. Στη συνοικία Τσαφλέϊκα, η οποία αποτελείται από 2.200 στρέμματα πευκοδάσους με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, κατοικούν 15 βιοκαλλιεργητές με τις οικογένειές τους και αποτελούν ένα μέρος από τους 68 εγγεγραμμένους βιοκαλλιεργητές της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής του συνεταιρισμού «Βιοήλις».  
Ο Θοδωρής Βασιλόπουλος δραστηριοποιείται επίσης ως σύμβουλος, τεχνολόγος και γεωπόνος για την ανάπτυξη βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.  Οι πολλές ιδιότητές του, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας (από το 2005) και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας, καταμαρτυρούν ότι πρόκειται για έναν ανήσυχο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τον τόπο του, αλλά και για τη στήριξη των νέων αγροτών.  


Βιογραφικο

P11408601Ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1981 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Ολοκλήρωσε το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Αμαλιάδας, κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής το 1999 κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων συνέχισε ως σπουδαστής και πλέον πτυχιούχος στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αργοστολίου-Κεφαλληνίας.
Απέκτησε το πιστοποιητικό Διά Βίου Εκπαίδευσης στην Εκπαίδευση Αγροτών για την ανάληψη δράσεων στον δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα της οικονομίας –Ησίοδος της Γενικής Γραμματείας Διαρκούς Εκπαίδευσης. Από το 2004 μέχρι και σήμερα ασχολείται  με την έρευνα και την οργάνωση ενός αγροκτήματος πρότυπου  βιολογικής γεωργίας με παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία των παραγόμενων βιολογικών προϊόντων με τη διακριτική επωνυμία BIO ILIS σε προϊόντα όπως ελαιόλαδο, σταφύλια, εσπεριδοειδή, κηπευτικά και σιτηρά.
Διατηρεί κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αμαλιάδα και είναι υπεύθυνος πωλήσεων του Δικτύου Ολυμπιακών Προϊόντων  με παραγωγούς από όλη την Ηλεία. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ως σύμβουλος, τεχνολόγος και γεωπόνος για την ανάπτυξη βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και δημιουργίας ομάδων παραγωγών.
Από το 2005 έως σήμερα εκλέγεται πρόεδρος στην Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας ενώ εξελέγη πρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Στις εκλογές του 2010 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας με την παράταξη της πλειοψηφίας.