Ξεκινούν σύντομα εργασίες εκσυγχρονισμού στην πρώην Γεωργική Σχολή

Στην αποδοχή της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του πρώην Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Πατρών που σήμερα στεγάζει τις υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αχαΐας προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο.
Κατά την εισήγησή του ο κ. Σακελλαρόπουλος ενημέρωσε τα μέλη για τους όρους της παραχώρησης τονίζοντας ότι η διάρκεια ορίζεται σε 25 χρόνια με δυνατότητα παράτασης μέχρι δέκα έτη.
Έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση των τεχνικών παρεμβάσεων που θα εκσυγχρονίσουν το ακίνητο, θα αναβαθμίσουν την εικόνα του και θα το καταστήσουν περισσότερο λειτουργικό.
Στο ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Πανεπιστημίου στην Πάτρα προγραμματίζονται εργασίες ανακαίνισης. Τμήμα του κτιρίου θα αναβαθμιστεί με προϋπολογισμό περίπου 1,1 εκ. ευρώ, μέσω του στρατηγικού διακρατικού έργου Interreg Ελλάδα – Ιταλία CREATIVE@HUBS (Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs), ώστε να μετατραπεί στο κύριο Hub – κόμβο καινοτομίας του έργου (creative industries) για τη Δυτική Ελλάδα.
Το ακίνητο περιλαμβάνει δύο κτίρια επιφανείας 1970 τ.μ., σε έκταση 5.000 τ.μ., όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας, ενώ καλύπτουν και τις ανάγκες κατάρτισης αγροτών. Σε αυτά θα δρομολογηθούν γενικότερες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης
Μετάβαση στο περιεχόμενο