Σε τηλεδιάσκεψη με Βορίδη και Μπαγινέτα ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος

Σε τηλεδιάσκεψη με Βορίδη και Μπαγινέτα ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Βασιλόπουλος
*Νέοι αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, αγροτική οδοποιία και πρόγραμμα LEADER στο επίκεντρο της συζήτησης
Τα επόμενα βήματα την υλοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες της χώρας, ήταν το βασικό θέμα της τηλεδιάσκεψης που είχε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Μάκης Βορίδης στην οποία την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Στην τηλεδιάσκεψη εκτός του υπουργού συμμετείχαν ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Κοινοτικών Πόρων Κώστας Μπαγινέτας, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και όλοι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της χώρας. Το ενδιαφέρον της συζήτησης επικεντρώθηκε στις εκκρεμότητες καθώς και στα τεχνικά θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης, την αγροτική οδοποιία, το πρόγραμμα LEADER, όπως και τα υπόλοιπα μέτρα που εκτελούνται σε περιφερειακό επίπεδο. Μετά την παρουσίαση που έγινε των μέχρι σήμερα ενεργειών από όλες τις Περιφέρειες συμφωνήθηκε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση και απορρόφηση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο. Ο κ Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εξέλιξη του προγράμματος και πρόσθεσε: «Η εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζεται κανονικά με το υπουργείο να το παρακολουθεί στενά και να πιέζει για την ολοκλήρωση του. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συγκαταλέγεται στις περιφέρειες που έχουν τρέξει τα προγράμ

ματα σε ικανοποιητικό βαθμό, συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να κερδίσουμε περισσότερα για τον πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.»
Θα τους δει μέσα στο Νοέμβριο!

 

Η ομάδα έργου που αποφασίσθηκε να συγκληθεί θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών και παρακολούθησης της εξέλιξης αυτών, έτσι ώστε να επιτευχθεί η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση κοινοτικών πόρων και με απώτερο στόχο την ταχύτερη ολοκλήρωση του προγράμματος. Μάλιστα την προσεχή Τετάρτη 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης μέσα στο Νοέμβριο θα καλέσει όλους αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντηση για συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.
bioilis
Μετάβαση στο περιεχόμενο