ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ BIOILIS

BIOILIS-ISTORIA

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BIOILIS

Η BIOILIS είναι το πρώτο κατάστημα πώλησης βιολογικών (BIO), αλλά και συμβατικών προϊόντων τόσο λιανικής, όσο και χονδρικής, που παράγονται στο Νομό Ηλείας (ILIS), στον οποίο και οφείλει το όνομά της.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας BIOILIS, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2004 και η έδρα της είναι στην Αμαλιάδα, Θεόδωρος Βασιλόπουλος έχει βραβευθεί, μαζί με τα ξαδέρφια του, ως ο καλύτερος Νέος Ευρωπαίος Αγρότης και για το λόγο αυτό, όσα προϊόντα καλλιεργεί ο ίδιος, και όσα  εμπορεύεται είναι ποιοτικά ελεγμένα και  πιστοποιημένα σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Με απόλυτο σεβασμό στην ελληνική φύση που μας προσφέρει γενναιόδωρα τους καρπούς της και στον παραγωγό της υπαίθρου που φροντίζει για την ασφαλή και ποιοτική τροφή μας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων  ΄΄ Βιοήλις΄΄, διευρύνει τις δραστηριότητές του, παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον αγροτικό τομέα, με γνώμονα την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και την ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών.

Η ιδέα για την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού βασίζεται στην επιθυμία μας να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και αξιόπιστο συνεταιρισμό που να στηρίζει τον παραγωγό, ο οποίος διατηρώντας την αυτονομία του, θα είναι κυρίαρχος της παραγωγής του, θα ανταμείβεται δίκαια για την προσφορά του και θα συνδιαμορφώνει τη λήψη των αποφάσεων.

Βασικό όραμα των ανθρώπων του ΄΄ Βιοήλις΄΄ είναι η ισότιμη συνεργασία και η αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων μελών του,  στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξή του, μέσω μιας συνδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Για την επίτευξη των σκοπών μας ο Συνεταιρισμός αναπτύσσει δραστηριότητες με τις οποίες καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας.

Παράγουμε πιστοποιημένα προϊόντα άριστης ποιότητας, γεύσης και διατροφικής αξίας. Φροντίζουμε για την προμήθεια και εμπορία γεωργικών εφοδίων στις καλύτερες δυνατές  τιμές προς όφελος των παραγωγών, ενώ παρέχουμε υπηρεσίες για την διευκόλυνσή του σε όλο το φάσμα της παραγωγής. Βρισκόμαστε στο πλευρό του παραγωγού με συνεχή τεχνική υποστήριξη και ολοκληρωμένη καθοδήγηση για προγράμματα για νέους αγρότες, βιολογική γεωργία , βιολογική κτηνοτροφία, σχεδίων  βελτίωσης , απονιτροποίησης ή οτιδήποτε άλλο απασχολεί τον αγρότη.

sunetairismos

ποιοτητα, αξιοπιστια και εμπιστοσυνη ειναι 3 λεξεισ που μασ χαρακτηριζουν ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ

                Ο Ιδρυτής της εταιρείας μας κ. Βασιλόπουλος Θεόδωρος είναι γόνος μίας αγροτικής οικογένειας με μακρόχρονη πορεία στις καλλιέργειες, η οποία στην πορεία των χρόνων δραστηριότητας αποκτούσε εμπειρικές γνώσεις. Οι γνώσεις αυτές αντανακλούσαν ένα μεγάλο μέρος της πορείας τους αλλά δεν ήταν αυτές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Αντιλαμβανόταν μέσω τις συνεχούς τριβής με τα δρώμενα στις εκμεταλλεύσεις της οικογένειας τα κενά που υπήρχαν στην πορεία της παραγωγής.

Ο κ. Βασιλόπουλος πήρε την απόφαση να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, αποφασίζοντας να συνεχίσει τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του κατάλαβε στην πλήρη έκταση, τα προβλήματα που δημιουργούσε η αγροτική δραστηριότητα με την υπερκατανάλωση λιπασμάτων και διάφορων άλλων σκευασμάτων όπου έφεραν διάφορες παθογένειες και στους καλλιεργητές όσο και στους καταναλωτές.  Αλλά έμαθε και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής της παθογένειας. Μιας παθογένειας που παράδοξος είναι επιτρεπτή στην αγορά και τα ονομάζουμε και συμβατικής παραγωγής.

Με το τέλος των σπουδών και εφοδιασμένος με όλα τα μέχρι τότε εφόδια για την ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου του, όπου ξεκινάει και η επαγγελματική του δραστηριότητα με την έναρξη εργασιών (23/3/2005) στο κατάστημα διάθεσης Βιολογικών Προϊόντων. Πλέον στην ευρύτερη περιοχή της  Ήλιδας υπάρχει ένα σημείο αναφοράς για την παραγωγή, την καθοδήγηση  των αγροτών, και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για την βέλτιστη διατροφική αξία της.

Η πορεία είναι δύσκολη άλλα είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ταξίδι στον χρόνο όπου υπήρχαν δυσκολίες, πολλές συζητήσεις και πολλές ώρες. Πλέον μετά από μια συνεχή πορεία 15 ετών είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε δημιουργήσει ένα ευρύ δίκτυο προμηθευτών στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας που πλέον προσφέρουν υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, τα οποία και εμπορευόμαστε. Οι παραγωγοί λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και βοήθεια στις εκμεταλλεύσεις τους, είτε είναι σε μορφή συμβουλών, είτε είναι σε συστήματα ποιότητας (βιολογική ή ολοκληρωμένη παραγωγή) ακόμα και στην κατάθεση σχεδίων αγροτικής ανάπτυξης.

Η επιχείρηση μας είναι σε ένα σημείο που μπορεί να εγγυηθεί για την πορεία του προϊόντος από την καλλιέργεια στο χωράφι, έως την τελική μορφή που λαμβάνει το προϊόν και μπορούμε να το διαθέσουμε στον τελικό καταναλωτή.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
bioilis
Μετάβαση στο περιεχόμενο